Pengumuman :

Semak Status Halal :

Kunjung Hormat BPH, JAKIM ke Bahagian Pengurusan Sekolah Harian, KPM

PUTRAJAYA, 08 Mac 2019 - Bahagian Pengurusan Halal, JAKIM telah mengadakan kunjungan hormat ke Bahagian Pengurusan Sekolah Harian, Kementerian Pendidikan Malaysia hari ini yang berlangsung di Bilik Mesyuarat Operasi Sekolah Harian, Aras 4, Kompleks E, Presint 1, Putrajaya.

Kunjungan hormat yang diketuai oleh Tuan Bukhari Md Akhir, Pengarah Bahagian Pengurusan Halal, JAKIM bersama pegawai-pegawai kanan BPH & MHM ini menjurus kepada objektif untuk memperkenalkan Pensijilan Halal Malaysia dalam rangka usaha menggalakkan pengusaha-pengusaha kantin sekolah di bawah seliaan Bahagian Pengurusan Sekolah Harian, Kementerian Pendidikan Malaysia untuk memohon Sijil Pengesahan Halal Malaysia.

Selain itu, ianya merupakan salah satu inisiatif dalam mewujudkan kesedaran dan kepentingan pemakanan yang halal dan toyyiban melalui pensijilan halal dalam kalangan pengusaha-pengusaha kantin di luar sana. Kunjungan hormat yang berlangsung hampir 1 jam ini telah disantuni oleh Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian, Kementerian Pendidikan Malaysia, En. Mohd Jamil bin Mohamed dan pegawai-pegawai dari Bahagian berkenaan.

*Ikuti pelbagai aktiviti yang melibatkan Halal Malaysia di:-

 

http://bit.ly/FBHABHALAL

http://bit.ly/AktiviitiHabHalal

http://www.halal.gov.my

http://www.islam.gov.my

 

#YakiniHalalMalaysia

#SemakSebelumSebar

#HalalConnectingTheWorld

#MelebarRisalahMenyantuniUmmah