Announcement :

Verify Halal Status :

JAKIM Santuni Usahawan MUN 2019

SERDANG - Inisiatif RAHMAH Halal Malaysia diteruskan oleh JAKIM melalui Bahagian Pengurusan Halal dan Sekretariat Majlis Halal Malaysia apabila terlibat dalam Minggu Usahawan Nasional 2019 (MUN 2019) anjuran Kementerian Pembangunan Usahawan (MED) yang berlangsung selama 4 hari di MAEPS, Serdang bermula 29 Ogos hingga 01 September semalam.

Selain penyediaan booth halal yang menyantuni usahawan-usahawan yang berminat untuk mengetahui prosedur pensijilan halal Malaysia, JAKIM turut mengadakan sesi perkongsian informasi halal melalui Klinik Halal Malaysia dan pocket talk yang disampaikan oleh usahawan-usahawan bimbingan yang berjaya memperoleh Sijil Pengesahan Halal Malaysia (SPHM) seterusnya menggalakkan lebih ramai usahawan untuk memohon SPHM.

JAKIM mengalu-alukan program-program seumpama ini yang menjadi medium agensi-agensi kerajaan untuk mendekati dan membantu masyarakat dengan lebih dekat . Insiatif RAHMAH Halal Malaysia akan diteruskan dengan penganjuran Ekspo Halal Terbesar Malaysia iaitu HALFEST JAKIM 2019 yang akan berlangsung di Pusat Pameran Mines, Seri Kembangan bermula pada 04 hingga 08 September ini.

*Ikuti pelbagai aktiviti yang melibatkan Halal Malaysia di:-

 

http://bit.ly/FBHABHALAL

http://bit.ly/AktiviitiHabHalal

http://www.halal.gov.my/

http://www.islam.gov.my/

 

#YakiniHalalMalaysia

#HalalMalaysiaMenerajuiDunia

#MelebarRisalahMenyantuniUmmah

#RahmatanLil’Alamin

#Rahmah