Announcement :

Verify Halal Status :

JAKIM Menyantuni Kunjungan PLUS Malaysia Berhad

PUTRAJAYA – Sekretariat Majlis Halal Malaysia telah menerima kunjungan daripada wakil PLUS Malaysia Berhad bertempat di Bilik Mesyuarat 2, Aras 7, Blok D, Kompleks Islam Putrajaya pada 21 Jun 2019.

Lawatan berkenaan bertujuan untuk berkongsi maklumat-maklumat terbaharu berkaitan pensijilan halal Malaysia bagi Skim Premis Makanan.Perkongsian ini adalah penting kerana terdapat premis-premis makanan yang beroperasi di bawah seliaan PLUS Malaysia Berhad di hentian rehat dan rawat (R&R) lebuhraya PLUS.

Dengan tujuan perkongsian maklumat di samping mengeratkan hubungan silaturrahim antara agensi kerajaan dan swasta, lawatan tersebut disertai oleh 2 orang wakil daripada PLUS Malaysia Berhad iaitu Encik Muhammad Fadhlullah Najimudin dari Unit Pembangunan dan Inovasi Kawasan Rehat dan  Encik Mior Muhammad Rizal Bin Mior Razak dari unit Pengubahsuaian & Operasi.

Lawatan ini telah disantuni oleh Ketua Penolong Pengarah Sekretariat Majlis Halal Malaysia, YBrs Tuan Mohd Asri bin Abdullah dan beberapa pegawai daripada Sekretariat Majlis Halal dan Bahagian Pengurusan Halal, JAKIM.

*Ikuti pelbagai aktiviti yang melibatkan Halal Malaysia di:-

 

http://bit.ly/FBHABHALAL

http://bit.ly/AktiviitiHabHalal

www.halal.gov.my

www.islam.gov.my

 

#YakiniHalalMalaysia

#HalalConnectingTheWorld

#MelebarRisalahMenyantuniUmmah

#Rahmah