Pengumuman :

Semak Status Halal :

Kunjungan Hormat Bank Negara Malaysia dan Persatuan Institusi Perbankan Islam (AIBIM)

PUTRAJAYA, Majlis Halal Malaysia dan Bahagian Pengurusan Halal, JAKIM telah menerima kunjungan hormat dari pihak Bank Negara Malaysia dan Persatuan Institusi Perbankan Islam (AIBIM) pada 20 Februari yang lalu.

Kunjung hormat yang berlangsung di Kompleks Islam Putrajaya ini bertujuan meneroka peluang baharu yang dapat dimanfaatkan pemain industri halal Malaysia dari sudut pematuhan syariah dalam aspek kewangan islam.

Sesi perbincangan yang berlangsung lebih satu jam turut membincangkan isu-isu dan inisiatif yang dapat ditawarkan oleh institusi perbankan Islam bagi merancakkan lagi sektor industri halal Malaysia disamping dapat menggalak dan mempromosikan pematuhan syariah dalam aspek kewangan Islam.

Majlis Halal Malaysia dan Bahagian Pengurusan Halal, JAKIM bersama Bank Negara Malaysia dan AIBIM komited untuk mengadakan kerjasama yang lebih erat di masa akan datang bagi merealisasikan inisiatif ini selaras dengan hasrat kerajaan di dalam memartabatkan Pensijilan Halal Malaysia di mata dunia.

*Ikuti pelbagai aktiviti yang melibatkan Halal Malaysia di:-

 

http://bit.ly/FBHABHALAL

http://bit.ly/AktiviitiHabHalal

http://www.halal.gov.my

http://www.islam.gov.my

 

#YakiniHalalMalaysia

#SemakSebelumSebar

#HalalConnectingTheWorld

#MelebarRisalahMenyantuniUmmah